معرفی کتاب : کوچگ جنگلی

ساخت وبلاگ

صد سال پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، در سال ۱۲۵۷ هجری شمسی، در ارتفاعات تالش گیلان کودکی متولد شد که او را یونس نامیدند، یونس کوچکی که آمده بود تا سرنوشت بزرگی برای خود و برگ زرّینی در تاریخ پرافتخار کشورش رقم زند.

رهبر معظّم انقلاب اسلامی درباره شهید میرزا کوچک جنگلی می‌فرماید:

«[میرزا کوچک خان] یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی و جمهوری اسلامی را در رشت و در همان محدوده‌ خاصّ خودش - گیلان - به‌وجود آورد.»

مرحوم امیرحسین فردی بعد از مطالعه کتاب «سردار جنگل» اثر ابراهیم فخرایی که‌ از نزدیکان میرزا بود به سرنوشت این قهرمان ملّی علاقه‌مند شد و با گسترش مطالعاتش در این زمینه اثر ارزشمند «کوچک جنگلی» را در خصوص زندگی و مبارزات سردار جنگل پدید آورد.

«کوچک جنگلی» که هشتاد سال پس از نهضت جنگل منتشر شد، روایتی نزدیک به واقع از قیام جنگل را با خلق و آفرینش استادانة شخصیت‌های داستانی، نقل کرده است. نویسندة توانا با این روش بر جذابیت و خواندنی‌تر شدن این اثر تاریخی افزوده است.

این رمان  نوجوانانه از بازگشت میرزا به گیلان پس از سال‌ها تبعید و دیدار با دوستانش آغاز می‌شود و در ادامه، زندگی و مبارزات این مرد بزرگ را در سی‌وپنج فصل روایت می‌کند.

در سه فصل ابتدایی، حوادث تاریخی، مستندوار بیان می‌شود و از فصل چهارم پای شخصیت‌های دیگری به  متن باز شده و مخاطب در ادامه با روایت تاریخی جذّاب‌تری مواجه می‌شود.

در فرازی از کتاب می‌خوانیم:

میرزا آهسته گفت: «دکتر حشمت، تو دوست با وفایی برای من بودی و هستی. نمی‌دانم چه چیزی باعث شده است که تصمیم بگیری برگردی و طبابت کنی. تو خوب می‌دانی که آنچه مردم ما را از پای در می‌آورد بیماری جسمی نیست، بلکه بیماری روحی است. مردمی که استقلال و آزادی نداشته باشند، از نظر روحی و انسانیت دچار بدترین بیماری هستند. هیچ مرضی به پای این یکی نمی‌رسد. دکتر، من دوست دارم تو طبیب آزادی و حرّیت هموطنانمان باشی، نه...»

 

کتابخانه عمومی شهید دکتر باهنر شمیرانات...
ما را در سایت کتابخانه عمومی شهید دکتر باهنر شمیرانات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bahonar-shemiranata بازدید : 214 تاريخ : يکشنبه 10 دی 1396 ساعت: 13:41