تاریخ مستطاب آمریکا پاسخی تحقیقی به چرایی شعار مرگ بر آمریکاست

ساخت وبلاگ

محمدصادق کوشکی، نویسنده کتاب «تاریخ مستطاب آمریکا» ارائه این اثر در طرح کتابخوان ماه را کمک به افزایش دانش سیاسی مردم دانست و گفت: این کتاب پاسخی محققانه و پژوهشگرانه به چرایی شعار «مرگ بر آمریکا» است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتاب «تاریخ مستطاب آمریکا» نوشته محمدصادق کوشکی، یکی از ۴ کتاب حاضر در طرح کتابخوان شهریورماه نهاد کتابخانه های عمومی کشور است که در سال ۱۳۹۴ از سوی موسسه خاکریز ایمان و اندیشه و موسسه خیزش نو، منتشر شده است. این کتاب با نگاهی طنزآمیز به تاریخ شکل‌گیری آمریکا، تحولات و سیاست‌های بین‌المللی این کشور، به عنوان یکی از آثار محوری برای فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی کشور در شهریور ماه معرفی شده است.

محمدصادق کوشکی که در سفر حج به سر می برد در گفت‌وگویی تلفنی درباره انگیزه‌های خود برای نگارش این کتاب عنوان کرد: همواره این نکته برای من یک دغدغه بوده که بسیاری از مردم ما شعار «مرگ بر آمریکا» را به صورت تقلیدی می‌گویند. یعنی از قدیم‌الایام تا کنون این شعار را از بزرگان شنیده‌اند و آمریکا را به عنوان شیطان بزرگ و یک قدرت شیطانی و فاسد می‌شناسند، اما دلایل این شعار و چرایی این موضوع را نمی‌دانند.

وی افزود: طبیعتا عامه مردم این امکان را نداشته‌اند که محققانه و پژوهشگرانه به چرایی این شعار بپردازند و به صورت مقلدانه شعار مرگ بر آمریکا را تکرار می‌کردند. هرچند که بدی‌ها و ظلم‌های آمریکا را از طریق رسانه‌هایی مانند تلویزیون، رادیو و تریبون نماز جمعه شنیده‌اند، اما همواره خلاء شناخت دقیق آمریکا برای آنها وجود داشت که پس از پیشنهاد موسسه خاکریز ایمان و اندیشه، احساس کردم که فضای مناسبی برای پرداختن به این موضوع ایجاد شده که در نهایت حاصل کار کتاب «تاریخ مستطاب آمریکا» شد.

این نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی درباره محتوای این اثر گفت: این اثر در واقع مروری است گذرا به تاریخ شکل‌گیری آمریکا، تحولات این کشور و رفتارهای آن در فضای بین‌المللی، که به چند فصل مختلف تقسیم شده است؛ این تقسیم‌بندی‌های چندگانه با رعایت توالی تاریخی سعی کرده دست خواننده را بگیرد  و او را از گذر تاریخ عبور دهد تا به امروز و تحولات امروز جامعه جهانی که به دست آمریکایی‌ها رخ داده، برساند.

شکل‌گیری آمریکا و ورود اروپاییان به این سرزمین، رفتار آنها با سرخپوستان و بومیان، رفتار نظام سرمایه‌داری حاکم بر آمریکا با مردم خود، سایر کشورهای جهان و همچنین در رابطه با ایران، برخی از موضوعاتی است که نویسنده در این کتاب به آن پرداخته است.

کوشکی درباره منابع مورد استناد در نگارش این کتاب نیز توضیح داد: تلاش  ما بر این بوده که محتوای این کتاب عمدتا بر اساس منابع خود آمریکایی‌ها باشد که تقریبا همگی به این صورت هستند. البته سعی شده از منابع ترجمه شده استفاده کنیم تا اگر خوانندگان بعد از خواندن این کتاب قصد مطالعه بیشتری در این زمینه داشتند، این امکان برای آنها فراهم باشد. در واقع این کتاب برای آن بخش از جامعه نوشته شده که امکان دسترسی و فرصت مطالعه محققانه کتاب‌های دست اول در مورد تاریخ آمریکا را ندارند.

وی درباره دلایل استفاده از زبان طنز و کاریکاتور در این اثر نیز گفت: از آنجا که بیان انبوه جنایات آمریکا در طول تاریخ، بسیار تلخ و گزنده است و ممکن است خواندن آن روح مخاطب را مکدر کند، برای کاستن از تلخی مطلب، از قالب طنز استفاده کردیم. همچنین به دلیل اینکه استفاده از تصویر به ارتباط بیشتر مخاطب با متن کمک می‌کند، از قالب کاریکاتور در این کتاب استفاده شده که آثار آقای بیژنی در این کتاب به زیبایی در خدمت متن قرار گرفته است.

این نویسنده ادامه داد: از سوی دیگر ممکن است خواندن تاریخ برای مردم عادی خسته کننده و کسل‌کننده باشد، به همین دلیل سعی کردیم با استفاده از قالب طنز، خوانش آن را برای این مخاطبان روان‌تر کنیم و مانند آسپرین بچه، با شیرینی طنز، تلخی محتوا را بگیریم و محتوای کتاب را روان‌تر  به ذهن مخاطب منتقل کنیم.

کوشکی در ادامه با ابراز خرسندی از معرفی کتاب «تاریخ مستطاب آمریکا» در طرح کتابخوان شهریور ماه، درباره اقدامات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حوزه ترویج کتابخوانی گفت: واقعیت این است که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با وجود همه محدودیت‌ها و موانعی که در مسیر فعالیت خود می‌بیند، مسئولیت بسیار بزرگی را بر عهده دارد و به نوعی باید بار کم‌کاری‌های صورت گرفته در دوره‌های گذشته را بر دوش بکشند.

وی افزود: اقداماتی که این نهاد با روش‌های مختلف برای توسعه کتابخوانی در کشور بکار گرفته، تلاش‌هایی است که باید از گذشته‌های دور اتفاق می‌افتاد و دستگاه‌ها مختلف فرهنگی باید در پیشبرد آن مشارکت می‌کردند، اما امروز ما با انبوهی از کارهای عقب افتاده در این زمینه روبه‌رو هستیم که نهاد کتابخانه‌های عمومی با محدودیت‌های موجود در امکانات و بودجه خود، سعی در برطرف کردن خلاءهای موجود دارد.

این نویسنده درباره حضور این اثر در طرح کتابخوان شهریور ماه نیز گفت: امیدوارم این کتاب در کنار سایر آثار ارزشمند و مفیدی که توسط نهاد در شبکه گسترده کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور معرفی شده، کمک کند تا گوشه‌ای از اطلاعاتی که مردم ما حق دارند در مورد آمریکا بدانند، ارائه کند. چرا که مردم ما نشان دادند آنجایی که اطلاعات دقیق به آنها رسیده رفتارهای دقیق و درستی نشان دادند و اگر به آنها اطلاعات دقیق به آنها ندهیم، نمی‌توانیم انتظار موضع‌گیری‌های دقیق و درستی از آنها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه خوانش این کتاب به افزایش دانش سیاسی مردم کمک می‌کند، گفت: تشویق مردم به مطالعه چنین آثاری باعث می‌شود که آنها نگاه دقیق‌تری به پیرامون خود در عرصه بین‌المللی داشته باشند و دلایل دوستی با دوستان و دشمنی با دشمنان را برای آنها روشن خواهد کرد.

کتابخانه عمومی شهید دکتر باهنر شمیرانات...
ما را در سایت کتابخانه عمومی شهید دکتر باهنر شمیرانات دنبال می کنید

برچسب : تاریخ,مستطاب,آمریکا,پاسخی,تحقیقی,چرایی,شعار,آمریکاست, نویسنده : bahonar-shemiranata بازدید : 221 تاريخ : چهارشنبه 22 شهريور 1396 ساعت: 20:43